Cégvilág

Orosz összekapcsolási tervek

Az orosz kormány fenntartja a nemzeti távközlési rendszer feletti ellenőrzést, annak átszervezése után is -- számolt be tegnap az államilag felügyelt távközlési holding, a Szvjazinveszt vezetője. Az orosz távközlési óriás tervei között szerepel a regionális telefonos szolgáltatók egyesítése a Reuters szerint.

Az Oroszország 89 régiójának legtöbb telefontársaságát felügyelő, háromnegyed részben állami tulajdonban lévő Szvjazinveszt a legnagyobb orosz távolsági telefonszolgáltatóval, a Rostelekom RTKM-mel egyetértésben tervbe vette, hogy hét vagy nyolc vállalatba vonja össze a regionális távközlési szolgáltatókat. Az egyesülési terveket az érintett vállalatok éves részvényesi gyűlésükön, áprilisban, illetve augusztusban vitatják meg. Az orosz nemzeti távközlési rendszer átszervezése egyébiránt két-három évet vesz majd igénybe.A Szvjazinveszt a már említett regionális vállalatokon túl megpróbálta megnyerni elképzeléseinek a moszkvai helyi távközlési társaságot, az MGTS-t, amely azon kevés orosz távközlési szolgáltatócégek egyike, amely nincs teljes kormányellenőrzés,- felügyelet alatt. Az MGTS azonban elzárkózott az egyesítési tervek elől. A vállalat igazgatója, Vlagyimir Ljagutyin az orosz Vedomosztyi című lapnak elmondta, hogy az MGTS hajlandó megfontolni az egyesített vállalatban való részvételt, ha meggyőződik róla, hogy a terv valóban előnyös és jövedelmező. Ám jelenleg még túl sok akadály és probléma áll a terv sikeres megvalósítása útjában.


Távközlési átszervezés állami felügyelettel Az orosz kormány fenntartja a nemzeti távközlési rendszer feletti ellenőrzést, annak átszervezése után is -- számolt be tegnap az államilag felügyelt távközlési holding, a Szvjazinveszt vezetője. Az orosz távközlési óriás tervei között szerepel a regionális telefonos szolgáltatók egyesítése a Reuters szerint. VG-ÖSSZEFOGLALÓ-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek