A Boeing novemberig összesen 580 gép szállítására kapott megrendelést, főként a széles törzsű 777-es és a keskeny törzsű 737-es népszerűségének köszönhetően -- számol be a Reuters. Ez komoly előrelépés 1999-hez képest, amikor mindössze 389 gépre kapott megrendelést a seattle-i társaság.
De hasonlóképpen jó idők járnak a legfőbb versenytársra, az Airbus Industrie-ra is. A nyugat-európai repülőgép-ipari konzorcium november elejéig 454 új megrendelést gyűjtött be, az új Jetek iránti élénk kereslet még a szakmai köröket is meglepte. Ők az idei jó eredményekből egyebek mellett azt a következtetést vonják le, hogy a jövő év már nem lesz annyira jó, mint az idei. Véleményüket arra alapozzák, hogy a légitársaságok évente általában öt százalékkal bővítik kapacitásaikat. Ez az idén összességében 1200 gépet jelent -- s ebből nagyjából 700 jut a Boeingre --, de ez a teljesítmény jövőre aligha ismételhető meg.
Az International Lease Finance Corp. például 40 Boeing Jetet, 33 darab 777-est és hét 737-est vesz az idén, amint azt júliusban a farnborough-i légishow alkalmából jelezte. Listaáron ez 5,6 milliárd dollárt tesz ki, bár a főbb vevők komoly árkedvezményeket szoktak kapni. Több gépet is vesz a Japan Airlines, a Korean Air Lines és a Singapore Airlines is.