A 72 éves Peter Munk 2001. január 1-jén vonul ki az operatív irányításból, helyét a GE Capital korábbi igazgatója, a 46 éves Christopher Mackenzie veszi át -- számol be a Reuters. A TrizecHahn sikereit és fejlődését megalapozó Munk azonban nem vonul vissza, minden idejét annak szenteli, hogy új stratégiát dolgozzon ki az ingatlancég számára.
A társaság részvényeinek árfolyama ugyanis csökkenő tendenciát mutatott az elmúlt évben annak ellenére, hogy bevételeik növekedtek. A társaság a profiltisztítás jegyében az idén eladta kanadai érdekeltségeinek java részét, s inkább az USA-ra összpontosítja figyelmét. A TrizecHahn a bevásárló- és szórakoztató központok helyett a jövőben úgynevezett technológiai központokat tervez építeni, ahol hozzá lehetne férni a legkorszerűbb információs szolgáltatásokhoz.
A magyar származású Peter Munk egyébként aranybányáival alapozta meg hírnevét -- és vagyonát --, s csak a 90-es években kapcsolódott be az ingatlanüzletbe, amikor az árak mélyponton voltak. Mára a TrizecHahn 7,9 milliárd dollár értékű ingatlanvagyont halmozott fel.