Cégvilág

Közös Nissan--Suzuki miniautó

A termékpalettája bővítésére törekvő Nissan a miniautók piacára is szeretne belépni, s ehhez partnert keres. Japán sajtóértesülések szerint ez valószínűleg a Suzuki lesz, de a Nissan egyelőre semmilyen nyilatkozatot nem akar kiadni ez ügyben.

A tokiói Nihon Keizai Simbun értesülése szerint a Nissan és a Suzuki előrehaladott tárgyalásokat folytat egy közös miniautó (660 köbcentiméter alatti kategória) projektjéről. A lap úgy tudja, hogy a járművet a Suzuki készítené és Nissan márkanév alatt kerülne forgalomba -- írja a Reuters.
Az is valószínű, hogy a marketingmunkát a Nissan végzi és egy-két éven belül el is kezdi. A tervek szerint az új mini négykerekűből évente 50-100 ezret értékesítenek. A miniautók piaca lendületesen fejlődik Japánban, ahol az újautó-eladásoknak már a harmadát ez a kategória adja.
Szigetországi elemzők a készülő akcióval kapcsolatban emlékeztettek: a Nissan hároméves megújulási tervének egyik fontos állomása lehet a miniautók piacán való megjelenés, és az sem kizárt, hogy a Daihatsut is bevonják a folyamatba. Ennek azonban még csak az előzetes részleteiről sem tudni semmit.

A termékpalettája bővítésére törekvő Nissan a miniautók piacára is szeretne belépni, s ehhez partnert keres. Japán sajtóértesülések szerint ez valószínűleg a Suzuki lesz, de a Nissan egyelőre semmilyen nyilatkozatot nem akar kiadni ez ügyben. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek