A Microsoft és a Flextronics közötti megállapodás értelmében a szoftvercég Xbox névre keresztelt videojátékának hardverelemeit Magyarországon és Mexikóban kezdik gyártani. A Microsoft közleménye szerint az Xbox lesz az első olyan videojáték, melynek gyártására és terjesztésére külön európai központot hoznak létre.
A cég megerősítette, hogy a termék Észak-Amerikában és Japánban 2001 őszén kerül a boltokba. Az előzetesen jelzett óriási igény miatt kezdetben összes kapacitását erre a két kulcsfontosságú piacra koncentrálja. Ennek megfelelően az európai bevezetés a korábban jelzett 2001 karácsonya helyett csak 2002 elejére várható.
A szoftveróriás nagy erőkkel készül a videojáték-piacra, amelyet jelenleg a Sony vezet. A japán társaság PlayStation nevű gépéből eddig közel 70 milliót adott el. A videojáték gyártása és forgalmazása a piaci verseny miatt mára világszerte csekély nyereséget, vagy éppen veszteséget hozó üzletággá vált. A társaságok célja az, hogy intelligens készülékeik bekerüljenek a háztartásokba, és átvegyék a számítógép vagy a televízió szerepét. A Microsoft ennek megfelelően igazi nagyágyúkkal erősített az Xbox kialakításánál. Az Applied Microsystems szállítja az Xboxhoz a DVD-lejátszót, a Ravisent a jó hangminőségről, illetve CineMaster szovtferével a multimédiás részek visszajátszásáról gondoskodik, a Western Digital pedig 8 gigabájtos merevlemezt épít a készülékekbe. Az Xbox így a PlayStation második generációjához hasonlóan sokféle interaktív és internetes szolgáltatás fogadására lesz alkalmas, a gyártók pedig ezektől remélik jövőbeni bevételeiket.