A Molnak létkérdés, hogy felzárkóztassa szervezeti működését és hatékonyságát a nyugati olajtársaságokéhoz. Ennek előkészítése már tart az egy éve meghatározott új stratégia szerint -- közölte lapunkkal a vállalat illetékes igazgatója. Maximilian Dielacher tájékoztatása szerint alapvető elvárás 2002-ig, hogy évi 100 millió dolláros bevételt érjen el a társaság, ám ehhez a cég teljes működési modelljét át kell alakítani.
Nagyjából ugyanaz a munka folyik most a Molnál, amit a nagy nemzetközi olajcégek a nyolcvanas-kilencvenes években elvégeztek, de amit akkor a térség olajvállalatai nem tettek meg. Noha a lemaradás kétségtelen, a most kezdőknek az az előnye, hogy támaszkodhatnak a versenytársaik akkori tapasztalataira. Ugyanakkor bizonyos területeken nyugati konkurenseivel azonos szinten áll a Mol. Ilyen például az e-business, amelynek olajipari alkalmazását mindenki most kezdi, tanulja. Így a magyar társaság még némi előnyben is van versenytársaihoz képest, hiszen új működési modelljében eleve helyet kapott az elektronikus kereskedelem is.
Az üzleti folyamatok újraszabályozását a folyamatokat már integrált, egységes információs rendszer támogatja -- mondta Maximilian Dielacher --, hiszen a különböző döntési szinteken egyazon kérdésről ugyanazon információknak kell megjelenni.
Az üzleti folyamatok újragondolása nevű programban a Mol tanácsadója a PricewaterhouseCoopers. A program első szakasza -. azaz a folyamatok újratervezése -- novemberben befejeződött. A második szakasz -. vagyis az újratervezett folyamatok és támogatói rendszerek bevezetése -- fő eleme 2001. januárban kezdődik. Ezen belül fontos rész a vevőkapcsolat-kezelés és az elektronikus beszerzés, utóbbitól látványos költségcsökkentést remélnek. A teljes projekt várhatóan 2002 végén zárul. Ezután a leányvállalatok teljes körű integrálására kerül sor -- a Slovnaftéra kicsit később.
Az informatikai igazgató szerint a cégnél olyan változásokat hoz a program, hogy ehhez a dolgozók mentalitásának és gondolkodásmódjának is alapvetően meg kell változnia. E célból egy átfogó változási program indult. Ennek első lépcsője a Mol társasági jövőképének kialakítása, amelynek kidolgozására 220 felső és középvezető személyes egyeztetés útján kapott lehetőséget.