A Nokia Monitor Kft. kivonulása miatt hagyta el az ipari parkot a cég beszállítói közé számító finn Ensto is, amely addig műanyag fröccsöntött monitorburkolatokat állított elő. A Nokia helyébe lépő Elcoteq átállt a mobiltelefon-gyártásra, az Eimo pedig ekkor figyelt fel a kínálkozó beszállítói és üzemi lehetőségre -- tájékoztatta lapunkat Markus Pulkki, az Eimo Kft. ügyvezető igazgatója.
Egyelőre kizárólag az Elcoteq Magyarország Kft. kötött üzleti megállapodást az Eimóval, Nokia mobiltelefon-előlapok gyártásáról. A cég gyártókapacitása jelenleg rendkívül alacsony, ötvenhárom dolgozójuk van, akik az Ensto korábbi alkalmazottjai. A létszámbővülés attól függ, sikerül-e más mobiltelefon-gyártókkal megegyezni. Ez a jelenlegi lehetőségek szerint a jövő évben következhet be, akkor 50-60 százalékkal emelkedhet a létszám. Az egyik lehetséges megrendelő a Motorola. Markus Pulkki arra is számít, hogy esetleg az Elcoteq Kft. által gyártott más típusú mobiltelefonok műanyag alkatrészeit is ők készíthetik a jövőben. Az Elcoteq Kft. jelenleg Ericsson és Nokia mobiltelefonok gyártásával foglalkozik.
Az Eimo Oyj tőkeátruházás útján vette tulajdonába az Ensto Plastic pécsi gyáregységét. A szerződés aláírásakor a felek megegyeztek abban, hogy vételárat nem hozzák nyilvánosságra. Az induló törzstőke kétszázmillió forint. A 2000-re tervezett nettó árbevétel megközelíti a százmillió finn márkát.