BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szemetelnek Székesfehérváron

A székesfehérvári Székom Rt. vezérigazgatója a közigazgatási hivatalnál megtámadta az önkormányzat azon döntését, mely szerint a jövő év második felében elkészülő új kommunális hulladéklerakó üzemeltetésével nem a részben önkormányzati tulajdonban álló társaságot bízták meg, hanem a Terszol Szövetkezettel új vegyes vállalatot alapítanak erre a feladatra. E témában a napokban tartott zárt ülést a testület, amelyen meghallgatták a Székom Rt. vezérigazgatóját is.

Az új kommunális hulladéklerakó üzemeltetéséről ugyan a napokban zárt ülésen ismét tárgyalt a székesfehérvári önkormányzat, érdemi előrelépés azonban nem történt. Mint korábban már beszámoltunk róla (VG, 2000. november 27.), a székesfehérvári képviselők október 31-i ülésükön 90 százalékos többséggel úgy döntöttek: a város kommunális ellátásáért felelős Székom Rt. helyett egy másik céget bíznak meg az új depónia üzemeltetésével.
A részben városi tulajdonban lévő Székom Rt. vezérigazgatója a közigazgatási hivatalnál megtámadta a döntést. Tölgyesi Ferenc ugyanis úgy véli, azzal, hogy nem ők kapták a megbízást, tulajdonképpen lefejezték az általa 19 éve "épített" Székomot, mivel a depónia nélkül teljesen ki lesznek szolgáltatva az új, terszolos cégnek. Mint fogalmazott, többéves munkájuk fekszik a több mint egymilliárd forintból épülő hulladéklerakóban, hiszen ők írták a pályázatokat, irányították a kivitelezési munkákat és -- novemberig úgy tűnt -- ők üzemeltethetik akár 10-15 évig a létesítményt is. Azt szeretné elérni, hogy a depóniát "ne vigyék ki" a Székom Rt.-ből, továbbra is egy társaság -- amelyben a Terszol akár tulajdonos is lehet -- végezze a hulladékgyűjtést, -lerakást, -feldolgozást, -hasznosítást.
Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere aláhúzta: ő a közgyűlés határozata értelmében cselekeszik, azaz, ha a szerződések elkészülnek, alá fogja írni azokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.