BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új szereplő a charterpiacon

Új cég jelenik meg még ebben az évben a magyar charterpiacon. Az eddig döntően áruszállítással foglalkozó, illetve alkalmanként üzletembereket és sportegyesületeket szállító Atlant-Hungary Airlines jövő márciustól négy repülőgéppel áll az utazási irodák rendelkezésére.

Bővíteni kívánja szolgáltatásait az Atlant-Hungary Airlines Ltd., s egyéves előkészítés után még karácsony előtt megkezdi a nem menetrend szerinti (charter) személyszállítást is -- jelentette be tegnap Gados György elnök-vezérigazgató, aki 43 százalékban a cég tulajdonosa is. Az Atlant együttműködési megállapodást kötött az orosz Szamara Airlinesszal: a 30 gépet üzemeltető orosz légitársaság négy TU--154M típusú repülőgépet bocsát a társaság rendelkezésére. Az első gép még karácsony előtt megérkezik, hamarosan követi a második, s jövő márciusban Ferihegyen lesz mind a 4 gép. Farkas Bertalan, a cég felügyelőbizottságának elnöke -- s 8 százalékban tulajdonosa -- elmondta: nagy lehetőségeket látnak a charterpiacban. Bár megjelenésükkel konkurenciát jelentenek a Malévnak, az együttműködés érdekében már felvették a kapcsolatot a légitársasággal.
Az Atlant még 1992-ben alakult Aerobatics néven, s elsősorban repülőgép-vezetői képzéssel és műrepülő-oktatással foglalkozott. Jelenleg három saját gépükkel árut szállítanak -- évente mintegy 15 ezer tonnát --, illetve charter-utasszállítás keretében üzletemberek és sportegyesületek repültek velük. A társaság alaptőkéje 210 millió forint, tavaly éves nettó árbevételük megközelítette a 1 millió dollárt. Az új üzletág beindítása számításaik szerint maximum 2-2,5 év alatt megtérül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.