Cégvilág

VNU-tulajdonban az AC Nielsen

Tovább terjeszkedik a piackutatásban a VNU. A holland kiadó ezúttal az AC Nielsen társaságot vette meg 2,3 milliárd dollárért. Egy évvel ezelőtt internetes piackutatót vett meg a holland cég a Nielsentől.

A Reuters beszámolója szerint a VNU 36,75 dollárt fizet az amerikai AC Nielsen piackutató társaság minden egyes részvényéért, s ezzel gyakorlatilag a holland kiadó irányítása alá kerül két Nielsen cég is. A VNU ugyanis nagyjából egy évvel ezelőtt megvette a Nielsen Media Research ügynökséget is a Nielsentől.
A fúzió -- amit várhatóan a jövő év első negyedében hoznak tető alá -- olyan társaságot eredményez, amely jól egyesíti az AC Nielsen piackutatási adatait és a VNU piaci információit.
A VNU közleménye szerint a mostani bevásárlás, illetve két kiadói részleg lehetséges eladása után jövőre öt százalékkal növekszik az egy részvényre jutó nyereség, s nagyjából ennyit várnak az idén is.

Tovább terjeszkedik a piackutatásban a VNU. A holland kiadó ezúttal az AC Nielsen társaságot vette meg 2,3 milliárd dollárért. Egy évvel ezelőtt internetes piackutatót vett meg a holland cég a Nielsentől. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek