A CD-jogtár az elmúlt években szinte gyökereiben változtatta meg a jogalkalmazók mindennapi életét azzal, hogy a lemezen havonta hozzáférhetővé tette a teljes hatályos magyar joganyagot, számtalan más gyakorlati információval és szolgáltatással kiegészítve azt. További előrelépés, hogy a KJK-Kerszöv új szolgáltatása mostantól lehetővé teszi az on-line jogtár díjmentes hozzáférését a CD-jogtár felhasználói részére -- hangzott el a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján.
A díjmentes szolgáltatás lényege, hogy a Complex CD-jogtár havi előfizetői a nap 24 órájában on-line kapcsolatba léphetnek a cég központi számítógépével, és onnan egységes szerkezetben letölthetik az utolsó CD lezárása óta megváltozott, vagy újonnan megjelent jogszabályokat, vagy akár a szakközlönyben megjelenő pályázati felhívásokat, személyi híreket.
Sokszor egy elfogadott joganyagot már a kihirdetés napján alkalmazni kell, mielőtt a Magyar Közlönyt kézhez kapta volna a jogalkalmazó. A KJK-Kerszöv szerint a magyar szakemberek felkészültek az on-line technika fogadására. Felmérések szerint az átlag magyar jogász, közgazdász sokkal otthonosabban mozog a számítógépes jogi adatbázisok világában, mint nyugat-európai kollégája.