Az utóbbi időben erőteljes külföldi terjeszkedésbe kezdett Pizza Express Kelet-Közép-Európát is megcélozta, a térségben három állam -- Csehország, Magyarország és Lengyelország -- került egyetlen franchise-bérlő, a brit Andrew Rafalat irányítása alá -- tájékoztatta lapunkat a hazai hálózatot működtető Pizza Express Hungary Rt. vezérigazgatója.
Dobóczky András elmondta, hogy az első magyarországi étterem Budapesten, az Andrássy úton lesz, a régi Ádám söröző helyén. Az idén még egy, jövőre kettő nyílik a fővárosban, majd ezt követően vidéken is elkezdik a terjeszkedést. A hazai fejlesztésekhez szükséges tőkét az Argus befektetőtársaság biztosítja, amely a Prudential amerikai biztosító és nyugdíjbiztosító befektetéseit kezeli Európában. Az igazgató tájékoztatása szerint egy-egy étterem kialakítása 450-600 ezer dollárba kerül.
A San Marzano néven működtetett hálózat azokat várja, akik kedvelik az új, egészséges táplálkozási formákat: az étlapon főként frissen készült pizzák, rendelésre készített saláták, frissen csavart gyümölcslevek, desszertek és olaszos jellegű italok szerepelnek. Mint az igazgató hangsúlyozta, a cég arra törekszik, hogy a brit éttermekhez hasonlóan Magyarországon is osztályon felüli környezetben, elfogadható áron kínálják az ételeket: egy pizza például 900-1600 forintba fog kerülni.
A társaság amennyire csak lehet, Magyarországon akarja beszerezni az alapanyagokat, bár -- mediterrán étteremről lévén szó -- óhatatlanul nagy lesz az import. Az igazgató elmondta, hogy éttermeik "BSE-mentesek" lesznek, mert nem használnak marhahúst. Az igazgató utalt arra, hogy a Gyulai Húskombinát már évtizedek óta szállít kolbászt a nagy-britanniai anyavállalatnak, s a brit fogyasztók körében igen népszerűek a magyar gyulaival készített pizzák.