A T-Online menedzsmentjének elképzelései szerint a dolgozói létszámot ez év végéig 1950-ről 1750-re szándékoznak csökkenteni. A leépítés a Financial Times Deutschland beszámolója szerint elsősorban azt jelenti, hogy nem újítják meg a híváskezelő, valamint a telefonos ügyfélszolgálati központokban dolgozók határozott időre szóló szerződését. A lap értesülése szerint a T-Online 300 dolgozót foglalkoztat határozott időre szóló szerződés keretében.
A T-Online vezetése még a múlt hét végén e-mailben tudatta dolgozóival, az ügyfélszolgálati stratégia átalakítását szolgálja az a terv, hogy nem újíták meg a határozott időre szóló szerződéseket. A vezetőség azt hangsúlyozta, hogy a társaság minden egyes alkalmazottja hozzájárult az internetszolgáltató jó eredményeihez, a cég azonban a legutóbbi piaci fejlemények tükrében takarékoskodásra kényszerül.
Ugyanakkor az internetszolgáltatóknak az adatátvitel és az internetes telefonálás (IP) területén még komoly rejtett tartalékai lehetnek. A brit Analysys.com piackutató adatai szerint a következő öt évben a jelenlegi hússzorosára növekszik az internetes adatátvitellel foglalkozó cégek árbevétele. Az elemzés szerint a szolgáltatók 225 milliárd dolláros árbevételre számíthatnak 2006-ban. A világgazdasági konjunktúrában tapasztalható lassulás ellenére a szektorban folyamatos lesz a bővülés 2001--2002-ben, majd ezt követően nagyobb sebességre kapcsol az ágazat, miután jelentősen növekszik a kereslet a széles sávú szolgáltatások iránt. Az elemzésből egyértelműen kiderül, hogy az internetes cégek csak akkor tudnak talpon maradni, ha diverzifikálni tudják tevékenységüket.
Az Analysys beszámolt arról is, hogy Nyugat-Európában tavaly tovább nőtt az internet elterjedtsége. Jelenleg 116 millióan szörföznek a világhálón, 76 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. Ez egyszersmind azt jelenti, hogy Nyugat-Európa lakosságának 30 százaléka internetezik. A nagyarányú növekedés ellenére az internetszolgáltatóknak (ISP) nagyon össze kell szedniük magukat, hogy a nagy túlkínálat és a tisztességtelen árverseny közepette meg tudják tartani pozícióikat. Emiatt az elemzők bizonytalannak látják több szolgáltató jövőjét. Szerintük -- sok más ágazathoz hasonlóan -- az ISP-piacot is néhány, nagy előfizetői táborral rendelkező szolgáltató uralja majd, mint például az AOL Europe, a Wanadoo, a Tiscali/World Online és a T-Online International.