A szállodához épülő hatezer négyzetméteres, 180 férőhelyes mélygarázs munkálatai előrehaladott állapotban vannak, és néhány hét múlva tartják a műszaki átadást. A palota felújítása is jól halad. A kivitelező, a CFE Hungary Építőipari Kft. megkezdte az épület állványozását, s hamarosan indul a homlokzati felújítás -- tájékoztatta lapunkat Virágh Eszter, a Gresco Rt. pr-menedzsere. A 179 szobás, ötcsillagos szállodát az idén ősszel nyitják meg.
A tulajdonos Gresco Rt. a Gresham Palota felújítására és luxusszállóvá alakítására mintegy 27 milliárd forintot fordít. Ennek az 55 százalékát konzorciumi banki (CIB Bank Rt.--Banca Commerciale Italiana) hitelből finanszírozzák, a fennmaradó részt pedig saját forrásból biztosítják.
A szállodában a hall és az étterem a Dunára néz majd, a tetőtérben egészségközpontot alakítanak ki, ahol komplett gyógyfürdő-szolgáltatások várják a vendégeket. A passzázsban -- amit korhű módon állítanak helyre -- étterem, bár, kávézó és különböző üzletek kapnak helyet.
A Gresham Palota tervezési és építési dokumentációját a Gresco saját építészeti cége, a Formanyelv Architecture and Urban Planning dolgozza ki. A társaság magyar és észak-amerikai építészekből és tervezőkből áll, akik szoros együttműködésben vannak a Gresco tanácsadóival.
A belsőépítészeti terveket a világ egyik vezető szállodai tanácsadó cége, a Richmond International készíti. A belső kialakítást bedig több magyar és külföldi alvállalkozó végzi.
A kész ingatlant a világ vezető luxushotel- és üdülőüzemeltetője, a Four Seasons Hotels and Resorts kezeli majd. A Gresham Palota a Four Seasons első szállodája Magyarországon, és a második Kelet-Európában, hiszen már megnyitotta kapuit a prágai Four Seasons Hotel. A vállalat jelenleg nyolc szállodát üzemeltet Európában (Prága, Berlin, Isztambul, Lisszabon, Milánó, Párizs, London és London Canary Wharf). A Four Seasons összesen 48 szállót kezel a világ 19 országában.
Az üzemeltető a bevezetést követő években 75 százalékos kihasználtságra számít. Számítások szerint a szálló évente 60 ezer vendéget fogad majd, akik naponta 500-1000 dollárt költenek el Budapesten.