Az eddigi tervek szerint mintegy félmilliárd forintnyi beruházással a rövid időn belül 100-150, de a későbbiekben akár 300-500 főt foglalkoztatóvá bővíthetik a szoftverfejlesztő vállalkozást -- tudta meg a Világgazdaság. A Veszprémtől alig tíz kilométerre levő kastély technológiai centrummá alakítása az Eurotrend teljes egészében saját erős beruházása. Ehhez kapcsolódóan júniustól már tizennyolc garzonlakás is épül a dolgozók számára. A szoftverpark munkaerőigényének kielégítését a közeli Veszprémi Egyetem és a győri Széchenyi István Főiskola is szolgálhatja -- mondta lapunknak Ambrus Anita, a cég marketingmenedzsere. A térségben a beruházás nyomán soha nem tapasztalt lendületet kaphatnak az infrastrukturális fejlesztések.
A szoftverparkban dolgozó informatikusok az e-business-megoldások második generációjának fejlesztéseibe kapcsolódnak be, de számítanak egyéb nemzetközi projektekre is.
A szándékok komolyságát jelzi, hogy a technológiai transzferben vezető szerepet játszó Nemzetközi Technológiai Intézet (NETI) saját irodát üzemeltet majd az informatikai fejlesztő központban, így segítve az újonnan kifejlesztett szoftvereknek az üzleti életben történő mielőbbi hasznosítását.
Az Eurotrend Kft. az utóbbi tíz év során stabil növekedést mutató magyar informatikai cég, melynek specialitása az Oracle-alapú egyedi szoftverfejlesztés. Elődje az 1960-ban alapított, egykori Ipszám Kft., amelyet
magánvállalkozók privatizáltak a 90-es évek elején. A kft. árbevétele 1990 és 2000 között több mint negyvenszeresére, 600 millió forintra nőtt, saját tőkéje ma már meghaladja a 200 millió forintot.