Két kisebb érdekeltségének egyesüléséről döntött a Euroleasing-csoport legnagyobb szereplője, az Euroleasing Rt. Az operatív lízingtevékenységet folytató jogutód társaság saját tőkéje 875,77 millió, kötelezettségállománya majdnem 5 milliárd forintot tesz ki a tervezett vagyonmérleg szerint. A két cég közötti különbséget a kötelezettségállomány mutatja. Hisz míg a beolvadó Euro-Office Kft.-nek mindössze 361 millió forintnyi tartozása van, addig az átvevő Euroleasing Kft. kötelezettségeinek értéke -- tevékenységéből adódóan nyilvánvalóan -- a 4,5 milliárd forintot is meghaladja.
A cégcsoport életében az idén egyébként a legjelentősebb változás az volt, hogy még szorosabbra fűzte kapcsolatát a Magyar Külkereskedelmi Bankkal (MKB). A pénzintézet részvényvásárlás és tőkeemelés útján 50 százalékos részesedést szerzett az Euroleasing Rt.-t 100 százalékban tulajdonló Eurolízing Letét Kft.-ben, ennek értelmében pedig valamennyi Euroleasing Rt.-érdekeltségben. A két társaság együttműködése még 1998 decemberére nyúlik vissza. Akkor az MKB 50 százalékos tulajdoni hányadot szerzett a gépjármű-vásárlási kölcsönök nyújtására szakosodott Eurocredit Rt.-ben, 1999 végén pedig a vállalati autóparkok kezelésére és üzemeltetésére alakult MKB-Euroleasing Autópark Rt.-ben.
Magyarországon az Euroleasing-csoportnak -- korábbi becsléseik szerint -- mintegy 15 százalékos a piaci részesedése.
A Fiat-márkák finanszírozását végző Filease Rt. révén egyébként a cégcsoport továbbra is kapcsolatban van a Credigen Bank Rt. kizárólagos tulajdonosával, a Banque Sofincóval is. Az autóbiztosítási alkuszcég, a Eurorisk Kft. 100 százalékban a lízingtársasághoz tartozik csakúgy, mint az operatív lízinggel foglalkozó Euroleasing Kft., valamint a Carnet-Invest Rt.