Nem tudja biztosítani a működéshez szükséges tőkét a CityReach International. A társaság egyike azoknak a vállalkozásoknak, melyek a világ több pontján technológiai "hotelekben" kínálnak elhelyezést ügyfeleik hardvereinek és szoftvereinek. A CityReach egyik ilyen európai központját kevesebb mint egy éve adta át Budapesten.
A csőd meglepte a piaci szakértőket, mivel a céget még májusban is a legígéretesebb 25 európai feltörekvő közé választották. A CityReach mögött olyan befektetők állnak, mint a Merrill Lynch vagy a JP Morgan, működéséhez pedig márciusban még mintegy 25 millió angol fontot tudott felmutatni. Az internetes működést segítő technológiai hotelek piacát emellett a leginkább fejlődőképesek között tartják számon.
Az elemzők nemrég még példaértékűnek tartották a CityReach üzleti stratégiáját, melyben egyébként a hotelek számának 30-ra emelése is szerepelt. A piackutatók a cégbe vetett hosszú távú befektetői bizalmat szintén sokszor hangsúlyozták. A budapesti, londoni, amszterdami, dublini és stockholmi ingatlanok értékesítésére most a KPMG kapott megbízást. A cég 350 munkatársának jövője egyelőre nem tisztázott.