Beadható a cégbírósághoz GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Rt. kérelme, mely szerint a jövőben egy szervezetbe olvadna be a GE tulajdonában lévő GE Medicor Rt., valamint a Radiológiai Gyártó és Szolgáltató Kft. A bejegyzés feltétele a szándék kétszeri hivatalos közzététele, amire a napokban már sor került a Cégközlönyben.
A változás révén az eddig négy termelő üzletágát (Lighting, Power Systems, Engine Services és Power Controls), valamint egy kereskedelmi (Plastics) képviseletét tömörítő, befogadó céghez tartozik adminisztratív szempontból a két említett vállalat is mint a GE Hungary egy divíziója. Az üzletágak szakmai szempontból azonban továbbra is GE globális üzletágaiba tartoznak.
A GE orvosdiagnosztikai üzletága, a Medical Systems kelet-európai termelési, értékesítési és fejlesztési központja Magyarországon működik. A mostani cégbeolvasztás után e regionális központ a GE Hungary legújabb divíziója lesz.
Az átvevő rt. saját tőkéje a tranzakció után a mostani 158 milliárd forintról 155 milliárdra csökken. A Radiológiai Kft.-től 185 milliós saját tőkét örököl, a Medicor Rt.-től 316 milliós, de negatív előjelű saját tőke száll rá. (A Medicornak mínusz 339 millió forintos eredménytartaléka volt tavaly a cégbírósági adatok szerint, emellett bő 4 milliárd forintos kötelezettséget is visz a házasságba.)
A változás cégbírósági bejegyzése még nem történt meg, így írásunkban (VG, 2001. augusztus 3., 7. oldal) tévesen használtuk a múlt időt.