A világpiacon vezető pr-cégek közül 1999-ről 2000-re mindössze kettőnek kellett néhány százalékos csökkenést regisztrálnia -- derül ki a PR World brit szaklap toplistájából. Az élboly többi tagjának forgalma töretlenül és nem is kis mértékben -- a táblázat tanúsága szerint akár 60-90 százalékkal is -- növekedett.
Még erőteljesebb a bővülés az európai piacon, amelyen például a Hill and Knowlton megkétszerezte előző évi forgalmát. Mindazonáltal van még tér a növekedéshez: a PR World például a pr-szempontból különlegesen fejlettnek értékelt brit és máris kissé túlzsúfoltnak értékelt olasz piaccal szemben a fellendülők között említi Német- és Franciaországot, valamint a kelet-európai régió államait. Utóbbiakban különösen a küszöbönálló EU-csatlakozással összefüggésben jósolja a pr-szolgáltatások iránti igény fölerősödését.
Mint azt Sági Zsolt, a 628 egyéni tagot számláló Magyar PR-Szövetség (MPRSZ) elnöke a Világgazdaságnak elmondta, az MPRSZ elsősorban a szakmai érdekvédelmet tekinti fő feladatának, hazai toplisták készítésére egyelőre nem vállalkoznak. Sági szerint a magyar piac pontos méreteiről egyelőre "senki nem tud biztosat", megítélése szerint a csúcson lévő 10-15 cég éves árbevétele 350-400 millió forintra becsülhető, az elnök szerint ebben még bőven van növekedési lehetőség. Rátky György, a Rátky és Társai Kft. ügyevezetője cégének napi tapasztalatai alapján már érzékeli, hogy a nemzetközi trenddel összhangban itthon is növekedni kezdett a pr-szolgáltatások iránti kereslet. Sárosi Péter, a 12 éve működő Public Press Kft. ügyvezetője szintén a piac bővülésével járó érdemi elmozdulásra számít. Véleménye szerint a megbízók egyre nagyobb része ismeri fel, hogy üzeneteit a korábbinál jobban kell célozni, és ennek megfelelően a pr -- különösen a kis vagy speciális célcsoportok elérésében -- hatékonyabb lehet a hagyományos reklámnál.