Magyarország egyes térségeiben az idegenforgalomban még akadnak kiaknázatlan lehetőségek, így a Dráván is van mód a vízi turizmus fellendítésére. Így gondolta ezt a térségben több település -- Barcs, Drávatamási, Drávasztára, Drávaszabolcs -- önkormányzata, s négy sétahajó-kikötő építtetését határozta el. A beruházáshoz sikerült közel ötvenmillió forint PHARE-támogatást elnyerni.
A kikötőkön kívül még sétány, kerékpárút s Barcson egy negyven embert befogadó turistaszálló is épül majd. A megvalósításhoz a barcsi önkormányzat 35 millió forintos területfejlesztési támogatást is kap.
A négy kikötő építését pályázaton nyerte el a Dél-dunántúli Építő és Szolgáltató Kft. Érdeklődésünkre Ackermann Antal műszaki vezető elmondta: a munkálatokat e héten kezdik meg, s ha az időjárás kedvező lesz, akkor azt a határidő lejárta előtt, három hónap alatt befejezhetik. Somogyi Éva gazdasági vezető nem titkolta, hogy a munka elnyerése jól jött a cégnek, hiszen a térségben -- bár sok pályázaton indulnak -- nem könnyű munkát szerezni. A céget hét évvel ezelőtt 32,1 millió forintos törzstőkével alapította a DdGáz Rt. Azóta a tulajdonviszonyok változtak, s az üzletrészek 51 százaléka az építési, szerelési, beruházási piacon érdekelt budapesti Resonator Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. kezébe került, a fennmaradó részen pedig magánszemélyek -- köztük a cég dolgozói -- osztoznak.
A társaság fő profilja a közműépítés, illetve az ahhoz kapcsolódó épületgépészeti, szerelőipari szolgáltatások kivitelezése. A cégnél bíznak abban, hogy az idén sikerül megállítani az árbevétel-csökkenést, s nem kell majd további létszámleépítést végrehajtani.