A hazai gyorskiszolgáló-piac vezetőjének számító McDonald''s Magyarország az elmúlt hat hónapban további három egységgel (79-re) bővítette itteni éttermei hálózatát. Köztük volt a keszthelyi üzlet is, amellyel négyre nőtt az idénypiacnak számító, Balaton mentén működtetett egységek száma.
A társaság az év első negyedében 4,382, a másodikban 5,356 milliárd forint nettó árbevételt könyvelhetett el, az első fél év teljesítménye 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - derül ki a cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből.
A társaság a magyarországi gyorskiszolgáló-piacon az éttermek számát tekintve 62, a forgalom alapján 78 százalékos részesedést szerzett. A hálózatban működő 79 étterméből 40 saját tulajdonú, a további 39-et franchise-partnerek üzemeltetik. Közülük többen két vagy három egységet is vezetnek.
A McDonald''s Magyarország az év végéig összesen 9 százalékkal, 20 milliárdra tervezi növelni az árbevételét. A nonprofit tevékenységén belül további 55 millió forintot fektet a súlyos beteg gyermekek családjának elhelyezését biztosító Ronald McDonald-ház bővítésére. Ebből a meglévő hét apartman mellé további 13 épül.