Cégvilág

Osztrák befektetők Majosházán

Több mint egymilliárd forintos beruházással építőelem-gyártó üzemet létesít Majosházán az osztrák érdekeltségű Strong és Mibet cég -- értesült a Világgazdaság.
Az elmúlt időszakban a vállalkozók szemében vonzó célállomás lett a Pest megyében lévő Majosháza. Ezt jelzi, hogy már több magyar és külföldi vállalkozás is letelepedett a Duna-parti községben. László József polgármester úgy fogalmazott, hogy az önkormányzatnak ezért nem kellett különösebb erőfeszítéseket tennie. A tendencia ugyanis az, hogy sok vállalkozó kiszorul a fővárosból, s azok szívesen választják településüket, amely harminc kilométerre fekszik Budapesttől. A telekárak azonban jóval alacsonyabbak, mint a fővárosban, s Majosházán fejlett infrastruktúra várja az odatelepedő cégeket.
A legújabb beruházás az alsózsolcai központú osztrák--magyar cég, a Strong és Mibet nevéhez fűződik. Az építőelemeket gyártó cég beruházásának értéke 1,3 milliárd forintra tehető. A csarnok építése már megkezdődött, s várható, hogy a szabad területen a gyártás már szeptemberben elindul. A polgármester hozzátette, hogy a cég a 2,5 hektár nagyságú földet magánszemélyektől vásárolta meg, de a cég letelepedése kedvező az egész község számára. Fontos szempont, hogy a vállalkozás ötven segéd- és betanított munkást kíván alkalmazni, s ez elhelyezkedési lehetőséget kínál a szakmával nem rendelkező munkanélkülieknek, akik nehezen találnak állást.

VG-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek