Elképzelhető, hogy ősszel rendeződik a Fűzfői Papír Rt. helyzete, a felszámolás alatt lévő cég értékesítési pályázata ugyanis augusztus 30-án megjelenik a Cégközlönyben. Kemerle Judit felszámolótól megtudtuk, hogy a pályázat beadási határideje szeptember vége, az értékelési idő két hét, s azt követően kerülhet sor a versenytárgyalásra. Hozzátette, hogy több érdeklődő van, ugyanakkor megerősítette, hogy a jelenlegi bérlőnek elővételi joga van.
A Pesterzsébeti Papírgyár Kft. bérleti szerződése április végéig szól, s Nádai András ügyvezető hangsúlyozta, hogy -- a lehetőségek szerint -- élni kívánnak elővételi jogukkal. Jelenleg füzeteket és különféle alappapírokat gyártanak Fűzfőn, a rendelkezésre álló kapacitást azonban egyelőre nem használják ki. A felszámolás előtti létszám nem változott jelentősen, jelenleg 260 dolgozót foglalkoztatnak a gyárban. A bérlő cég nem kívánt leépítést végrehajtani, számítva arra, ha felfut a termelés, szükség lesz a szakemberekre. A tervekről szólva Nádai András elmondta, ha tulajdonosi pozícióba kerülnek, elképzelhető, hogy végrehajtanak egy profiltisztítást. A tervek között szerepel, hogy a füzetpiacon élvezett egykori vezető pozícióját visszaszerezze a gyár. Keresik a kapcsolatokat olyan országokkal is, ahol az iskola nem ősszel kezdődik, ugyanis akkor folyamatos gyártásra rendezkedhetnének be. A későbbiekben fejlesztésre is szükség lehet.
A száz százalékban magyar magántulajdonban lévő Pesterzsébeti Papírgyár számára nagy ugrást jelenthetne a Fűzfői Papír Rt. megvétele. A budapesti társaság idei évre tervezett árbevétele nyolcszázmillió forint, kapacitása nyolcezer tonna, míg a fűzfői gyáré negyvenezer tonna. A Pesterzsébeti Papírgyár fő terméke jelenleg a kétrétegű hullámpapír, a cég a hazai piacon biztos megrendelői háttérrel rendelkezik. Az igazgató hozzátette, hogy forgalmuk szinte teljes egészét belföldön bonyolítják le, ugyanis exportpiacukat -- a kivitel legnagyobb része Lengyelországba irányult -- jórészt elveszítették. A kft.-t kedvezőtlenül érintette a papír árának a tavalyi csúcshoz képest bekövetkezett zuhanása, illetve a forint erősödése.