A tervek szerint október 1-jétől a német ZF Friedrichshafen AG szárnyai alá tartozik a ma még Siemens-érdekeltségnek számító négy Sachs-egység. Az ügylet még a versenyhatóságok és az érintett cégek igazgatóságának jóváhagyására vár -- számol be a Handelsblatt. A Sachs-divíziókért a Continental AG-vel folyt versenyben győzedelmeskedett a ZF, de ajánlata nagyságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az érintett járműipari beszálítói üzletág szakértői 1-1,5 milliárd eurósra teszik a cégátvétel árát.
A ZF által megszerzendő egységek hajtásláncot, karosszériát, gumi és fém alkatrészeket gyártanak, valamint kereskedelemmel foglalkoznak. A Continentalt egyébként mindenekelőtt a karosszéria divízióhoz tartozó lengéscsillapító-előállítás érdekelte volna. Ám éppen ez a termék vonzotta különösen a ZF-et is, amelynek megszerzése -- közleménye szerint -- új lehetőségeket nyit számára a már meglévő, tengelygyártó egységét kiegészítve.
A tervezett üzletből viszont kimarad a pneumatikus rugó üzletágat képviselő Sachs-cég, a Stabilus GmbH. Ez utóbbi tavaly 394 millió eurós forgalmat ért el.