Cégvilág

Túlélőcsomag a Gatewaynél

A személyi számítógépeket gyártó amerikai Gateway elbocsátja minden negyedik alkalmazottját és bezárja a csendes-óceáni térségben lévő leányvállalatait. Szakértők szerint a társaság a túlélésért küzd, európai érdekeltségeinek megszüntetéséről egyelőre nem határozott -- írja a Reuters.

Az amerikai Gateway a harmadik negyedévben 475 millió dolláros költséggel nagyszabású átszervezésbe kezd. A PC-gyártó mintegy 25 százalékkal csökkenti alkalmazotti létszámát, a csendes-óceáni térségből és talán Európából is kivonul. A Gateway saját várakozásai szerint a lépéssel már az idei negyedik negyedévben nyereségessé válhat, ha az átszervezéssel járó költségeket nem számítja.
A PC-piacon kirobbantott árháborút a társaság nem bírja tartani, ezért más területek, például az oktatás vagy a szélessávú internetszolgáltatás felé kíván nyitni. Szakértők szerint a Gateway a túlélésért küzd, a piac az idén válságba került, és a társaság ezen belül is a gyengébb szereplők közé tartozik. Negyedik helyen áll az Egyesült Államokban, ahol a számítógép-eladások az idén először éves szinten visszaestek. Ha a cég Európából is kivonul, az elbocsátások száma elérheti a 4600-at. Jelenleg 19 ezren dolgoznak világszerte a cég alkalmazásában.

A személyi számítógépeket gyártó amerikai Gateway elbocsátja minden negyedik alkalmazottját és bezárja a csendes-óceáni térségben lévő leányvállalatait. Szakértők szerint a társaság a túlélésért küzd, európai érdekeltségeinek megszüntetéséről egyelőre nem határozott -- írja a Reuters. VG-Összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek