Az elmúlt tíz évben partneri alapon működő Bankár Holding Rt. tulajdonosai a közelmúltban jelentős lépésre szánták el magukat. Mátyásfalvi György 10, Réthy Imre 9 százalékos részesedésének eladása mellett döntött, míg Lakatos Éva már korábban úgy határozott, hogy egyszázalékos tulajdonát megszünteti. A társaság így teljes egészében Kovács Gábor tulajdonába került, aki változatlan jelleggel kívánja folytatni a cég tevékenységét.
Mátyásfalvi György továbbra is együttműködik Kovács Gáborral, s a csoport többségi tulajdonában álló Bakony Autóalkatrész-gyártó Rt., valamint HCF Ltd. tulajdonában levő Zalai Nyomda Rt. és a Fonyódi Ásványvíz Kft. tevékenységét irányítja.
A volt Bakony Művek az idén 8 milliárd forintos árbevétel mellett vélhetően nullszaldóval fogja zárni az évet. A társaság reorganizációját eredményesnek tartja a 22 százalékban tulajdonos Mátyásfalvi, hisz két éve még egymilliárd, tavaly pedig 120 millió forint volt a cég vesztesége. Az orosz piacról való kivonulás előtt az árbevétel 60 százaléka onnan származott, más piacokról mindössze 1,5 milliárd forint volt az értékesítésből befolyt összeg. Ezzel szemben jövőre akár a 9 milliárd forintot is elérheti az árbevétel, s annak 80 százalékát nagy nevű vevők adják: a Suzuki, az Opel, a Valeo és a Ford.
A HCF érdekeltségekből a Goldsun Hűtőház Rt-t nemrégiben sikerült eladni a telekszomszéd, s hűtőteret eddig is rendszeresen bérelő Zalabaromfi Rt.-nek. A Fonyódi Ásványvíz Kft. és a Zala Nyomda Rt. azonban továbbra is eladó. A 30 fővel működő ásványvíz cég 500 millió körüli árbevétel mellett 25-30 millió forintos nyereséget érhet el idén. Tavalyi egyszázalékos ásványvízpiaci részesedését 4,5 százalékra növelte a cég, jóllehet disztribútori megállapodás -- mivel azt öt évre hajlandók kötni a partnerek -- egyelőre azért nem született, mert a vevő szempontjából ez nem feltétlenül pozitívum. A Zalai Nyomdánál a vevők 85 százaléka ma már multinacionális cég, s a 2,7 milliárd forintos árbevételből az év végén 72 milliónyi lehet a mérleg szerinti nyereség.
Réthy Imre -- noha több Bankár-befektetés társtulajdonosa marad -- szeptember 30-tól a holdingban lévő valamennyi beosztásától megválik. A jövőben elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén kíván dolgozni.