A többi között 10 millió forintos alaptőkével kell rendelkezniük azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a jövőben a BÁV Rt. franchise-partnereként kívánnak zálogfiókot üzemeltetni. Kiss István, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára a Világgazdaság érdeklődésére elmondta, a bizományi eddigi tapasztalatai alapján olyan know-how-t és hátteret kínál partnereinek, amelyek a kis "maszek" zálogházakénál lényegesen nagyobb biztonságot jelentenek az ügyfelek számára. Többek között a BÁV biztosításait is kiterjeszti a vele együttműködő vállalkozásokra.
Kleeberg Zoltán, a BÁV Rt. franchise-menedzsere érdeklődésünkre megerősítette, hogy valamivel több mint 50 vállalkozás jelezte érdeklődését. Ezek közül rendkívül szigorú szempontok szerint választják ki azokat, akik kapcsolódhatnak a hálózathoz. A BÁV menedzsere szerint a válogatáson legfeljebb a jelentkezők 10 százaléka fog megfelelni. A bizományi tervei szerint harmincezer lakosonként legalább egy BÁV-fiókot vagy -képviseletet szeretnének üzemeltetni országszerte.
A nagyobb megyeszékhelyeken két-három franchise-partnerük is lehet, ahogyan Miskolcon például jelenleg 16 zálogfiók üzemel. Ezzel a borsodi megyeszékhely a második helyen áll Budapest mögött. A fővárosban 59 "zaci" van.
A szükséges építészeti, biztonságtechnikai és egyéb munkák után optimális esetben október közepén nyílhatnak meg az első, a BÁV Rt. franchise-partnereként működő zálogfiókok.