Átköltözik a Libri Könyvkereskedelmi Kft. Mammutban levő üzlete a szeptember végén nyíló Mammut II. bevásárlóközpontba -- tájékoztatta lapunkat Dietrich Tamás, a cég vezérigazgatója. Hozzátette, az eddig 170 négyzetméteren üzemelő bolt helyett 1400 négyzetméteres kereskedelmi egysége lesz a Librinek, ahol nemcsak könyvet lehet majd vásárolni, hanem internetes kávézót is üzemeltet a cég, 48 géppel. Várakozásaik szerint ez az új, multifunkcionális áruház az év végéig 150 millió forintos forgalmat bonyolít majd le.
A májusban megkezdett bővítés -- 16 új üzletet nyitását eredményezte a Skála Rt. és a Libri Kft. között (még a Callum megjelenése előtt) létrejött üzleti megállapodás -- vélhetően október végére fejeződik be -- közölte a vezérigazgató. A Skála áruházakban működő Libri-boltoknak köszönhetően plusz 600 millió forintos árbevétel-bővülésre és közel 20 millió forintos nyereségnövekedésre számítanak. A múlt évben egyébként 2,92 milliárd forintos árbevétel mellett 85,6 millió forintos nyereséget ért el a társaság.
Piaci részesedésük 2000-ben már 7,77 százalék volt az egy évvel korábbi 6,6 százalék helyett. A félévi adatok a vezérigazgató szerint kedvezően alakultak, hisz 1,483 milliárdos árbevétel mellett 41 millió forint lett veszteség, vagyis mindkét mutató kedvezőbb a tervezettnél. A cég ugyanis az első hat hónapban általában az éves forgalom egyharmadát éri el.