Hat pályázó vásárolta meg a Bábolna Tetra Baromfitenyésztő és Forgalmazó Kft. privatizációjára kiírt pályázati anyagot, ami komoly érdeklődést jelzett a divízió iránt. A határidő lejártáig azonban mindössze két pályázat érkezett. (Az eredeti elképzelések szerint ezen üzletágát már tavaly tavasszal tervezte értékesíteni a Bábolna.)
Heimann Zoltán, a Bábolna Rt vezérigazgatója a Világgazdaságot arról tájékoztatta, hogy a két pályázó egyike a világ egyik legnagyobb, baromfival foglalkozó cégcsoportja, a Lohmann tojóhibridben érdekelt ágazata, míg a másik a Tetra menedzsmentje.
A vezérigazgató elmondta, hogy hosszadalmas értékelést követően várható döntés az értékesítésről. A beérkezett pályázatokat először az előkészítő bizottság értékeli, ezt követően kerülnek azok az ÁPV Rt. igazgatósága, valamint a Bábolna Rt. igazgatósága elé. Amennyiben a pályázatokat elfogadják, akkor indulhat a tárgyalási folyamat a befektetni szándékozókkal. Egyebek között tisztázni kell a szigorú kötelezettségvállalásként megszabottak közül a génállomány Magyarországon tartására, valamint a munkavállalók tovább foglalkoztatására vonatkozó részleteket. (Az üzletágnak jelenleg 305 dolgozója van.)
Amennyiben a két jelentkező egyikével sem jönne létre a megállapodás, úgy a pályázat bármikor visszavonható.