A PanTel a legtöbb távközlési szolgáltatásban a Mol kizárólagos beszállítója lett, miután bő félmilliárd forintért felvásárolta az olajvállalat érintett üzletágát -- jelentette be a két cég vezetése. A siófoki székhelyű Moltelecom átadásával a Mol -- a tervek szerint -- mintegy 15 százalékkal csökkenti a hálózat fenntartására és üzemeltetésére fordított éves költségeit.
A tranzakcióval közel kétszeresére nő a PanTel alkalmazotti létszáma, a mintegy 200 fő átvétele után a siófoki székhely és a vezetés változatlan marad, a leányvállalat pedig a PanTel TechnoCom Kft. nevet veszi fel. A PanTel az idén 10 milliárd forint körüli bevételt vár, eredménye pedig -- a kezdeti befektetések évei után -- először közelítheti meg a nullszaldót. A cég egyelőre nem kívánta megjósolni, milyen változásokat léptet életbe hosszú távon a most megvett vállalkozásnál.
A Mol a költségek csökkentése mellett a portfólió tisztítása érdekében vált meg az országos gerinchálózatot üzemeltető távközlési egységtől. A két cég már évek óta napirenden tartotta a lehetséges üzletről folyó tárgyalásokat. A PanTellel kötött, hat évre szóló szolgáltatási szerződés szerint a hálózat szükséges fejlesztéseit már az alternatív távközlő társaság végzi el. Mindkét cég jelen van Szlovákiában is, de az ottani együttműködés ezúttal nem került szóba. A Mol-érdekeltségű Slovnaftnak nincs saját távközlő egysége, vagyis működése már ahhoz a helyzethez hasonló, mint amibe a Mol most kerül.