A Szepark Kft. 156 férőhelyes parkolóházat épít Szegeden. Az épület zárt, liftes rendszerű lesz, az autókat robotok helyezik el a kialakított bokszokban, hasonlóan a budapesti Osváth utcaihoz. A Szepark Kft. a Vivaép Rt. többségi tulajdonában van. Önkormányzati érdekeltségű, 460 millió forint törzstőkével jött létre. Tavaly azzal a feltétellel kapta meg 15 évre az önkormányzattól a parkolók üzemeltetési jogát, hogy öt éven belül két parkolóházat épít. A második létesítményt, amely a most épülőhöz hasonló rendszerű lesz. A tervek szerint a jövő év elején kezdik építését a Tisza Lajos körút és a Zászló utca sarkán.
A Szepark Kft. ügyvezetője, Nemes László szerint a sky (toronyház) típusú parkolóházrendszer a világ egyik legkorszerűbb technológiáját képviseli. Építése, illetve üzemeltetése alig kerül többe, mint a hagyományos betonkolosszusoké. A könnyű acélszerkezetes épület a kapcsolódó tárolási és őrzési technológiával keskeny híjtelkeken is könnyen felépíthető és üzemeltethető.
A most épülő hatszintes parkolóház összes alapterülete 670 négyzetméter lesz. Benne helyet kap egy tízszobás panzió, egy ételbár és a tetőn egy drinkbár.
A létesítményben változó tarifákat terveznek, de a díjak nem haladhatják meg a belvárosi garázsárak összegét. A Szepark ugyanis szeretné, ha a parkolóházat a lakosság garázsként is igénybe venné. A beruházás 30 százalék saját erő mellett hitelből valósul meg, tervezett megtérülési ideje nyolc év.