A profiltisztítás célja többek között az, hogy az ingatlanfejlesztéshez szükséges finanszírozási kockázatvizsgálatoknál a pénzintézetek könnyebben átláthassák a céget. A létrejövő Transelektro Vagyonkezelő és Ingatlanfejlesztő Rt.-be kerül majd minden, fejlesztésre váró terület, illetve a teljes ingatlanvagyon kezelése és hasznosítása. Vagyis minden olyan ingatlan, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termeléshez. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora alaptőkével hozzák létre a céget, illetve érdeklődésünkre azt is korainak tartották megbecsülni, hogy az ingatlanvagyon kezelésével és hasznosításával foglalkozó új társaság a vállalatcsoport teljes bevételének mekkora részét adja majd.
A Transelektro Rt.-nek 10 milliárd forintot meghaladó ingatlanvagyona van, melynek egy jelentős részét a birtokukban lévő és hasznosítható ingatlanok teszik ki. Tulajdonában vannak például olyan, komoly értéket képviselő irodaházak, mint a Belvárosban lévő, Király utca 16. szám alatti, illetve a Hercegprímás utca 5. szám alatt található, múlt század elején épült, teljesen felújított 3600 négyzetméteres irodaház.
Sarlós Tibor kiemelte, a társaság tulajdonában lévő irodaházakból annyit szeretnének megtartani és tovább üzemeltetni, amennyi az új társaság egészséges működéséhez szükséges bevételeket biztosítja. Az említett két belvárosi irodaházat várhatóan eladják, mert a tervezett nagy volumenű ingatlanfejlesztéseikhez forrásokra van szükség.