A 3-as számú főút Miskolcról Budapestre vezető szakaszán épült meg 5200 négyzetméteren a Sever Center ruházati nagy- és kiskereskedelmi áruház -- tájékoztatta a Világgazdaságot Tóth István üzletvezető. Az áruházat, amelyet a Reuters beszámolója szerint Sever Özer négymillió márka beruházással hozott létre, a Sever és Társa Kft. üzemelteti.
A Magyarországon tíz éve megtelepedett török üzletembernek nem ez az első vállalkozása: Miskolcon négy ruházati boltot és egy nagykereskedelmi egységet, Budapesten szintén egy nagykereskedelmi és Szegeden egy ruházati áruházat működtet.
Az új miskolci kereskedelmi egység jelenleg 300 millió forintos árukészletének 50 százaléka import, török és olasz áru, másik fele magyar gyártóktól származik. Az üzletvezető elmondása szerint a Sever Center minőségi ruházati cikkeket kínál elfogadható áron, termékeik jó része Magyarországon és Európában egyaránt levédett márka.
Az üzletvezető éves szinten egymilliárd forintos árbevétellel számol, s tervei szerint az árukészlet az év végére eléri a 400 millió forintot. Az áruházban jelenleg 80 dolgozót foglalkoztatnak a minimálbérnél magasabb fizetéssel, részben tartósan állás nélkülieket.