A kiadó további fejlesztési terveivel kapcsolatos érdeklődésünkre Martin Kall, a svájci cég európai vezérigazgatója elmondta: a Jürg Marquard érdekkörébe tartozó magyar magazinkiadók megvásárlásáról sem folytatnak tárgyalásokat. Korábbi kérdésünkre egyébként hasonló választ adott Albrecht Hengstenberg, a Münchenben székelő Marquard kiadó vezetője is.
Magyar érdekeltségei közül a Ringier-csoport jelenleg a Magyar Hírlapra (MH) összpontosít. A csoport néhány év alatt 60-70 ezerre szeretné emelni a lap példányszámát -- jelentette ki Michael Ringier, a Magyar Hírlap Könyv- és Lapkiadó Rt. tulajdonosa. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség szerint a második negyedévben átlagosan 36 634 példányban terjesztették az újságot.
Terveik szerint az MH-nak a politikai napilapok piacán a legfontosabb, elsőrendűen a magasan képzett olvasói rétegek, például a gazdasági élet szereplői, diákok, politikusok igényeit kielégítő, s ezáltal a hirdetési piacon is vonzó újsággá kell válnia. E célt a már bevezetett tipográfiai változtatások és a terjedelem növelése mellett "néhány millió svájci frankot" jelentő ráfordítással, intenzívebb kiadói munkával és a szerkesztőség fejlesztésével segítik.
A tulajdonos hangsúlyozta: az MH pozícióinak javításában és szerkesztésében kizárólag gazdasági megfontolások érvényesülnek, a kiadó sem az MH-val, sem más lapjaival nem kíván politizálni, kizárólag a gazdasági eredményekre összpontosítanak. Ringier kiemelte a Blikket, amely heti átlagban augusztus folyamán 200 ezer, a szeptember 11-i amerikai terrortámadást követően pedig 210 ezer példányban is elkelt.
A három napi- és egy hetilapot kiadó magyar Ringier-érdekeltség erre az évre 5 milliárd forint körüli árbevételt vár. Ezzel kapcsolatban Christoph Tonini ügyevezető elmondta: a magyar kiadó hét év után immár nyereségesen működik.