A világ tíz legnagyobb PC-gyártója közül egyedüliként növekedést produkáló Dell Computer az egyedi igények alapján összeszerelt és beállított számítógépekre, valamint agresszív árpolitikájára alapozott üzleti stratégiájával magyarázza a PC-k, notebookok és a szerverek piacán is megszerzett versenyelőnyét. Értékesített mennyisége növelésével, illetve működési költségei lefaragásával ellensúlyozta a PC-piacon uralkodó kemény árharc kedvezőtlen hatásait.
A hanyatló számítógéppiacon a világelső Dell Computer piaci részesedését bevételei 34 százalékos zuhanása ellenére növelte az év harmadik negyedében -- írja a Financial Times. A társaság éves szinten szerény bevételnövekedést vár.
2001-re egyébként összességében mintegy 6 százalékos eladáscsökkentést jósolt az amerikai PC-piacnak az IDC piackutató cég. Mint korábban beszámoltunk, a magyar PC-piac azonban 2000-ben hét százalékkal bővült (több mint 213 ezer személyi számítógép kelt el), a kedvezőtlen nemzetközi tendencia itteni hatását pedig az idén és jövőre is két lényeges tényező tompíthatja. Egyrészt érezhető keresletet generálhat a kormányzati informatikai programok beindulása, másrészt kimutathatóan erősödnek a kis- és középvállalkozások számítástechnikai fejlesztései, bővítései.