Cégvilág

Mától élnek az LRI-utódok

A tegnapi nappal megszűnt a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI), tevékenységét két állami tulajdonban lévő utódszervezet - a Budapest Airport Rt. és a Hungarocontrol - vette át. (Az utódszervezetek a cégbírósági nyilvántartásában január első napján még nem szerepeltek.)

Az tudható, hogy a Hungarocontrol mint költségvetési szerv a légi forgalom irányítását végzi, s az LRI-ből 6,5-7 milliárd forintos készpénzállományhoz jut. A 750 dolgozót foglalkoztató szervezetnél az idén mintegy 10-12 milliárd forintos forgalomra számítanak. A repülőtér egyéb gazdasági tevékenységeit pedig a Budapest Airport Rt. végzi, amelynek készpénzállománya 8-8,5 milliárd forint körüli lesz. A társaság az LRI kétezer dolgozóját vette át. A tervek szerint a Gansperger Gyula irányításával működő Budapest Airport Rt. ez évi forgalma 20-22 milliárd forint körül várható. Az ÁPV Rt. egykori elnöke e cégnél is az elnöki posztot tölti be, s kezdetben még megbízott vezérigazgatóként is dolgozik.

A tegnapi nappal megszűnt a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI), tevékenységét két állami tulajdonban lévő utódszervezet - a Budapest Airport Rt. és a Hungarocontrol - vette át. (Az utódszervezetek a cégbírósági nyilvántartásában január első napján még nem szerepeltek.) VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek