Hamarosan 82 tagúra bővül a McDonald's Hungary Kft. hazai étteremlánca, mivel a gyorskiszolgálókat üzemeltető társaság a napokban átvette a piacról kivonuló Quick cég két egységét a Mammut II-ben és a budakalászi Cora mellett - tájékoztatta lapunkat a társaság. Előbbiben február első hétvégéjén, utóbbiban márciusban nyílik az újabb McDonald's étterem.

Az egyezség az amerikai hamburgeres cég leányvállalata és a PG Real Estate Management Kft. között jött létre, mivel a Quick-ingatlanokat az utóbbi társaság vásárolta meg, miután a belga gyorskiszolgáló felajánlotta azokat eladásra. Az eladóként fellépő kft.-t Nyíri Tibor és Nagygyörgy Tibor hozta létre, utóbbi a Biggeorge''s International nevű, kiterjedt ingatlanvállalkozás társtulajdonosa is.

Branislav Knezevic, a McDonald's hazai ügyvezető igazgatója cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint más Quick-egységekre is szemet vetettek volna. Állítása szerint csak azok jöhettek szóba, amelyek beleillettek a cég bővítési stratégiájába. Nem zárta ki azonban, hogy a többi Quick-egység egyik-másik tagjáról a későbbiekben tárgyaljanak.

VG-összeállítás