Ma nyitja második magyarországi éttermét Budapesten a brit PizzaExpress San Marzano néven, s a tradicionális olasz ételeket kínáló cég októberben újabb egységet tervez a fővárosban. Az anyavállalat eközben két veszteséges amerikai étterem bezárását tervezi. A magyarországi üzlet eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tavaly július 20-án nyílt első fővárosi étterem árbevétele 5 százalékkal meghaladta a tervezettet - tájékoztatta a Világgazdaságot Dobóczky András, a PizzaExpress Hungary Rt. vezérigazgatója.
A vezető a cég üzletpolitikájára hivatkozva konkrét árbevételi és nyereségadatokat nem közölt, csupán annyit mondott, hogy a hazai éttermi piac is megérezte az amerikai terrortámadást követő idegenforgalmi visszaesést. A nyereséget illetően a vezérigazgató említette, sikerült elérniük azt, hogy a munkabérköltség a nettó árbevétel 25 százaléka, a nyersanyag-felhasználás a 30 százaléka alatt legyen.
Mindezek alapján Dobóczky András úgy látja, hogy reálisak azok a tervek, amelyek szerint Magyarországon húsz San Marzano éttermet nyit a társaság a következő hét évben. Ez persze a forgalom alakulásától függően még módosulhat, hiszen egy-egy étterem kialakítása 450-500 ezer dollárba kerül. (KK)
Munkatársunktól
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.