A jövőben az EuroWeb Rt. internetszolgáltató biztosítja a FreeStart Kft. - az ország mai egyetlen ingyenes világhálós szolgáltatójának - működését. A FreeStart Kft. 2000 decemberében indult, és ma közel 180 ezer regisztrált felhasználóval bír. Ez országosan mintegy 30 százalékos részesedést jelent az internethez telefonvonalon csatlakozó ügyfelek piacán.

A FreeStart a díjmegosztási rendelet miatt került nehéz helyzetbe. Ismert, hogy 2001. januártól rendelet kötelezi a telefoncégeket a netes telefonos percdíjak meghatározott részének átadására. A díjmegosztásból származó bevétel azonban lényegesen alacsonyabb, mint amit a hazai szolgáltatók vártak.

A FreeStart tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal az ingyenes világháló-hozzáférés társadalmi szerepéről és az internethasználat minél szélesebb körű kiterjesztésének lehetőségeiről. Az EuroWeb Internet Szolgáltató Rt., mely a FreeStart menedzsment- és operációs jogait vette át, Pórffy Andrást bízta meg a FreeStart operációjának irányításával.

Munkatársunktól