Az ausztriai Wienerneudorfban lévő gyárából a győri ipari parkba telepítette komplett hegesztőrobot-összeszerelését az IGM Robotersysteme AG. Az e célra 450 millió forintos beruházással épített üzemcsarnokot tegnap avatták. Az osztrák cég győri leányvállalata, az IGM Robotrendszerek Kft. gyártotta eddig is az úgynevezett RT-robotcsaládhoz tartozó egységeket, amelyeket továbbra is régi győri telephelyén állít elő.

Az új üzemcsarnokban a robotok összeszerelése zajlik majd. Az 1200 négyzetméteres üzemcsarnokhoz egy 800 négyzetméteres irodai rész is tartozik. Információink szerint mintegy 50 munkahely szűnt meg az ausztriai termelőüzemnél, míg a tervek szerint az új csarnok összesen mintegy 30-45 főnek ad munkát. Az IGM a régi telepén 150 dolgozót foglalkoztat. Az anyacég - áttekintve a robotgyártást - költségoptimalizálási céllal, a párhuzamos tevékenységek megszüntetése érdekében valósítja meg egy helyen a gyártást és az összeszerelést.

Pék Dezső, az IGM Robotrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a termelése 95 százalékát exportáló társaság tavaly 1,6 milliárd forint árbevételt ért el. A kft. alkatrészt is exportál. Kivitele mintegy fele Kínába irányul, a többi Nyugat-Európába, illetve Skandináviába. (LR)

Munkatársunktól