Az elmúlt évben túlteljesítette a 3 millió gépjármű eladására és 2,6 milliárd euró konszolidált üzleti eredményre vonatkozó tervét a Peugeot és a Citroën autógyárat tömörítő PSA-csoport. A konszern 3,132 millió járművet értékesített, 2,652 milliárdos eurós konszolidált üzleti eredménye 25 százalékkal haladta meg az előző évit. A PSA konszolidált árbevétele 2001-ben 51,663 milliárd euróra rúgott, s ez nominálisan 16,9 százalékos növekedést jelent 2000-hez képest. A gépjármű-értékesítés árbevétele 41,524 milliárd euró volt, ami 10,9 százalékos növekedésnek felel meg az előző évben elért eredményhez képest.

A jelenlegi bizonytalanabb gazdasági helyzetben a PSA Peugeot Citroën-csoport a nyugat-európai járműpiac stagnálásával, illetve enyhe visszaesésével számol 2002-ben. Ennek ellenére az idén is több, 3,25 millió új gépjármű eladását tervezi. A piac alakulásával kapcsolatos várakozásoknak megfelelően a csoport egészét tekintve 2,8-2,9 milliárd euró üzleti eredmény megvalósítását tűzte ki célul.

Magyarországon mindkét márka folyamatosan bővíti eladásait, s évről évre előbbre lép az értékesítési listán. A Peugeot kishaszonjárműveiből azonban az első negyedévben kevesebb fogyott, mint az elmúlt év azonos időszakában, de ez a Boxer generációváltása miatt történt így - mondta el lapunknak Bálint Zsófia, az importőr pr-vezetője. Hozzáfűzte, a 307-es modell tegnap bemutatott kombiváltozata, a Break május közepétől lesz kapható 3,33 milliós induló áron, a magasabb felszereltségű s variálható belterű 307 SW-t pedig 4,2 millió forinttól kínálják.