Újabb, több száz lakásos tömbök építését kezdi az idén és jövőre a főváros XIII. kerületében az Angyalföldi Lakásépítő Rt. A társaság emellett folytatja a Teve utcánál lévő, 650 lakásos tömb kivitelezését, az idén a harmadik szakaszt fejezi be - tudtuk meg Hunyady Attilától, a felügyelőbizottság elnökétől a cannes-i ingatlanos világfórumon, ahová a vezető azért utazott, hogy felmérje a befektetői lehetőségeket. Cannes-ban több nyugat-európai ingatlanfejlesztő is bemutatta elképzeléseit.

A társaság legnagyobb projektje a Teve Ház, ahol közepes átlagáron (235 ezer forint/négyzetméter) kínált lakásokat építenek, a garázs itt 1,8 millió forintba kerül. A 80 százalékos készültségű Hegedűs Ház a felső átlagár (285 ezer forint/négyzetméter) kategóriát képviseli, ebben az épületben 2,5 millió forintot kérnek egy gépkocsihelyért, míg az alsó kategóriába sorolt Reitter Ferenc utcai egységben (200 lakás) 200-230 ezer forintba kerül az otthonok négyzetmétere. Hamarosan indul a Petneházy utcában egy 400 lakásos projekt és egy másik építkezés a Visegrádi utcában.

A vállalatot három évvel ezelőtt alapították 120 millió forintos jegyzett tőkével, pénzügyi, szakmai és önkormányzati befektetők részvételével. Az üzletmenet azonban már tavaly megkövetelte, hogy 500 millió forintra megemeljék az alaptőkét. Az új fejlesztési tervek fedezetét már megteremtették, tavaly a cég - 1,3 milliárd forintos forgalom mellett - 200 millió forintos nyereséget ért el. Az rt. egyébként nem csupán Angyalföldön, hanem Budapest más kerületeiben is szeretne megjelenni.

Hunyady Attila - aki korábban, társaival együtt, brókercéget üzemeltetve tőzsdei tapasztalatokat is szerzett - közölte: kedvező pénzpiaci körülmények esetén nem kizárt, hogy megmérettetik a céget a magyar tőzsdén. Erre három éven belül lát lehetőséget.

Mester Nándor