A napokban dőlt el, hogy az Autokomerc cég meghívásos tenderét a KÉSZ Kft. nyerte meg, így a szegedi társaság végzi a belgrádi Volkswagen-Audi autószalon szerkezetépítési munkálatait. Az építkezés egy hónap múlva indul, s annak értéke 80 ezer euró - mondta lapunk érdeklődésére Árvai István kommunikációs igazgató. A KÉSZ Kft. ezen kívül másik jugoszláviai megbízás elnyerésére, a horgosi határátkelőhely komplett felújítására is pályázik, a munka értéke mintegy kétmilliárd forint. A KÉSZ Kft. stratégiájába tartozik, hogy Jugoszláviában is minél több megbízást nyerjen el, s ha ezek sikerrel járnak, úgy elképzelhető, hogy Romániához és Ukrajnához hasonlóan ott is alapít majd céget.

Az első fél év sikeres volt a KÉSZ Kft. számára, hiszen több mint harmincmilliárd forint értékű munkára kötöttek megrendelést. Így várható, hogy az idei forgalmuk meghaladja majd a 32,5 milliárd forintot. A cég a 2001. évi nyereségét is szeretné felülmúlni, s ezért csak olyan munkákat vállal el, aminek megfelelő a fedezettartalma. A cél nem az, hogy a társaság mindenáron növelje árbevételét - tette hozzá az igazgató.

Árvai István üzleti sikereiket a kedvező építőipari piaci helyzetnek tulajdonítja, s olyan új munkatársakat is felvettek, akik eredményes pályázatokat készítettek. A cég stratégiája a több lábon állás, a társaság bevásárlóközpontok, autószalonok, kórházak, iskolák építésénél is részt vesz, valamint acélszerkezet- s lemezexportja is növekszik. Ez utóbbit romániai és bulgáriai benzinkutak burkolására is felhasználják. A prognózisok azt mutatják, hogy a külföldi beruházások lendülete nem tört meg. Eredményesen működik a KÉSZ romániai és ukrajnai cége is, s mindkét társaságnak sikerült több nagy értékű projektbe bekapcsolódnia. (HÉ)

Munkatársunktól