Hiába kényszerült rekordveszteséget elkönyvelni a brit Vodafone Group Plc., Chris Gent vezérigazgató mégis 2,42 millió font sterling (3,6 millió dollár) fizetést vett fel a márciussal zárult pénzügyi évben. Gent emellett külön prémiumként részvényeket is kapott, amelyek értéke a jelenlegi árfolyamon körülbelül 1,6 millió font - jelentette a Reuters.

A részvényesek keményen bírálják ezt a gyakorlatot, és emlékeztetnek, hogy a Deutsche Telekom a nemrégiben nyilvánosságra hozott vezetőségi határozata szerint az idén nem ad részvényopció-juttatást az igazgatótanácsi tagoknak a részvényárfolyam visszaesése miatt.

A Vodafone részvénye 44 százalékkal zuhant az elmúlt évben, miközben a Deutsche Telekom papírja 43 százalékkal múlta alul a frankfurti irányadó index, a DAX-30 teljesítményét. Chris Gent a márciusban végződött pénzügyi évben fizetésként 1,19 millió fontot, ösztönzés és egyéb juttatások címén 1,3 millió fontot vett fel. Közben a Vodafone 13,5 milliárd font adó előtti veszteséget szenvedett el - a legnagyobbat a brit gazdaságtörténetben. A londoni értéktőzsdének tett beszámolóból kiderül, hogy a Vodafone ezen kívül 1,76 millió részvényt juttatott a vezérigazgató tulajdonába az év folyamán. A részvények többségét annak a jutalmi konstrukciónak a keretében adták át a cégvezetőnek, amelyet még a két évvel ezelőtti távközlési konjunktúra idején, a német Mannesmann megvásárlásakor léptettek életbe. Ez az eredetileg tízmillió fontra tervezett jutalmi konstrukció már ötmillió font készpénzt hozott a vezetőnek.

A második juttatási fázis értéke azonban leolvadt a részvényárfolyam visszaesése miatt. Gent fizetésének mértékét és a prémiumokat élesen bírálták a Vodafone részvényesei, annak ellenére is, hogy az jelenleg általános gyakorlat Európában - a Vodafone-nál legalábbis ezzel az érvvel utasítják vissza a panaszokat. Gent javadalmazása elmarad a nagy európai cégek átlagától, amelyeknél 3,4 millió és 9,3 millió fontnak megfelelő összeg közöttiek a vezetői jövedelmek. (Reuters)