Igaz, a Bajnokok Ligája (BL) mostani csúcsmeccsei a tippmix forgalmát is jelentősen megemelik, a Szerencsejáték Rt. (SZRT) 2003-ban mégsem számol az előző évek növekedési üteméhez hasonló tendenciával. A szerda esti BL-sztármeccsre, a Manchester United-Real Madrid találkozóra az idei év leg-magasabb összegével, 33 millió forinttal fogadtak Magyarországon. Sőt, elképzelhető, hogy a tavalyi 10,5 milliárd forintos eddigi rekordforgalomhoz képest az idén visszaesik a tippmixforgalom. Somorai László, az SZRT kommunikációs igazgatója a

Világgazdaságnak elmondta: 2002-ben elsősorban a labdarúgó-világbajnokság mérkőzései miatt emelkedett a tétek összege. Hangsúlyozta azt is, a tavaly májusban megújított tippmixfogadási szabályok következtében is növekedett a forgalom a korábbi időszakhoz képest.

A váltást a május 31-én kezdődő japán-koreai labdarúgó-vb-vel indokolta a társaság. Vélhetően azonban azért is szüksége volt az SZRT-nek a fogadási kínálat bővítésére, mert a magyar piacon monopolhelyzetben lévő tippmix sokkal kevesebb fogadási lehetőséget kínált, mint a szomszédos országok versenyző irodái. Emiatt tavaly jelentősen emelkedett a határ menti szlovákiai fogadóirodákat felkereső magyar "tippmixturisták" száma. Információink szerint az északi szomszéd ország fogadóirodáiban mind a kínált oddsok, mind pedig a nagyszámú ajánlat jelenleg is sokkal kedvezőbb "játékteret" biztosítanak a tippmixelők számára.

Magyarországon egyébként átlagosan hetente 200 millió forint értékben teszik meg tétjeiket a fogadók. Az eddigi legmagasabb heti összeggel, 360-380 millió forinttal a tavalyi labdarúgó-vb alatt játszottak. Amíg a spanyol-ír vb-meccsre 50 millió forintot játszottak meg tavaly nyáron, addig a Magyarország-Svédország labdarúgó Eb-selejtező mérkőzésre 22 millió értékben fogadtak. Az SZRT az összes tét több mint 67 százalékát osztja szét a nyertesek között.