Mintegy 100 millió forintos beruházás eredményeként befejezéséhez közeledik a szadai ipari parkban a Cummins Kft. haszonjármű-dízelmotorokat javító üzeme - mondta el a brit Cummins dízelmotorok magyarországi képviseletének vezetője, Komlós Tibor. A motorfajta építőipari gépek mellett Ikarus buszokat és bevásárlóközpontok készenléti generátorát éppúgy hajtja, mint több kamionmárka járműveit.

Újabb, legalább 100 millió forintos beruházásra készül maga az egyéves ipari park, amelynek ügyvezetője, Kármán György inkubátorház létrehozásának tervéről tájékoztatta lapunkat. A Szada község és a TerraTrust Kft. által 250 millió forintos beruházási költséggel létrehozott parkban megfizethető áron kívánnak komplex szolgáltatást nyújtani a megfelelő telephelyet nem birtokló környékbeli vállalkozóknak. Az inkubátorházat az is vonzóvá teheti, hogy a tervek szerint az önkormányzat az iparűzési adón kívül más adónemet nem szab ki az itt megtelepülőknek. Ehhez azonban mintegy 25 százalékos állami támogatásra is szükség lenne, ezért a Szada Ipari Park Kht. pályázatot nyújt be a gazdasági tárcához.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a 32 hektáros terület több mint felét értékesítették már, hiszen a tervek szerint ebben a térségben lesz az M3-as és az M0-s autópályák találkozási pontja.

A parkba egyebek között olyan nagy cégek települtek, mint a szállítmányozás egyik piacvezetője, a CM Expressz, amely 4 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot épített fel az elmúlt évben, s az Arzenál élelmiszer-vegyi áru lánc is vásárolt telket élelmiszer- és vegyesiparcikk-raktára, valamint csomagolórészlege számára.