A FIAT Auto ugyan nyilvánosságra hozta szanálási programját - amely szerint 2005-től megszűnhet a veszteségesség, a következő évtől pedig nyereséges lehet a cég -, több szakértő azonban úgy látja, addig a PSA Peugeot Citroën konszern és a dél-koreai gyártók jelentős előnyre tehetnek szert.

Nem gondolnám, hogy a

FIAT márka egyik napról a másikra eltűnhet, nem utolsósorban azért, mert senki sem kívánja megvenni, s az olasz kormány sem fogja hagyni megszűnését, de láthatjuk, a hanyatlás átrendezte a piacot - idézi a Reuters Graeme Maxtont, az Autopolis elemzőjét, majd szakértőkre hivatkozva azt írja: a

FIAT és a Lancia márkaneveknek már kicsi a vonzereje, csupán az Alfa Romeo tartja magát, és kapós is lenne, ha el akarná adni a FIAT Auto. A kapacitásfölösleg és a kereslet stagnálása miatt egyébként négy évtized alatt 52-ről 12-re csökkent a piaci résztvevők száma.

A FIAT Auto kapacitásának 65-70 százalékát használta ki az első negyedévben, amikor tovább csökkent termelése, miután csupán az elmúlt évben 15 ezerrel csökkentette alkalmazottai számát. A Reuters megjegyzi, hogy Európa egykori legnagyobb autógyártó csoportja mára a hatodik helyre zuhant, termelése 2000 óta negyedével esett, és az új modellek ellenére még Olaszországban, a kontinens harmadik legnagyobb piacán is megrendült a vásárlók FIAT-tal szembeni márkahűsége. Szakértők úgy látják, hogy az az évi 2,5 milliárd euró, amit a cég arra szán, hogy 2005-ig húsz új modellel lépjen piacra, túl kevésnek tűnik a versenyképességhez.

Ezzel szemben a PSA Citroën márkája jelentős piaci részesedést "lopott" el olasz vetélytársától, ugyanígy a koreai és japán márkák szintén profitáltak a FIAT gyengélkedéséből, és idézi Mark Fulthorpe-ot, a CSM Worldwide járműipari elemzőjét, aki szerint egy olyan cég, mint a Hyundai, például komoly veszélyt jelent az európai márkáknak a kis és alsó középkategóriás autók piacán.

Ha a FIAT Auto, opciós jogait gyakorolva, a jövő évtől eladja a maradék 80 százalékot is a már 20 százaléknyi FIAT-részesedéssel rendelkező General Motorsnak, akkor a világ legnagyobb gyártójának egyik jelentéktelen részévé válna - jegyzi meg a Reuters. (DK)