A Nissan szeptember 30-ig viszszavásárolja 40 millió részvényét, a tranzakcióra 449 millió dollárt fordít. Ez az első része a 75 millió részvényről szóló visszavásárlási programnak, melynek összértéke 847 millió dollár, s melyet a következő, 2004-ben tartandó közgyűlésig lezárnak. (Az összes részvény 1,7 százaléka van kereskedelmi forgalomban.)

A japán autógyártó bejelentette, hogy tervei szerint a pénzügyi év szeptemberben záruló első felében megduplázza osztalékát. A Nissan-részvények értéke az elmúlt 13 évben nem volt olyan magas, mint 2003. június 18-án.

A március végén zárult előző pénzügyi év kiváló eredményei támasztják alá a márka offenzíváját, amely során a Nissan Motor Co. Ltd. és a kínai Dongfeng Motor Corporation új cég alapítását jelentette be. A vegyesvállalat július elsején kezdi meg működését.

A két cég fele-fele arányban osztozik a 2 milliárd dolláros alaptőkéjű vegyesvállalaton. A Dongfeng Motor Co. Ltd. lesz Kínában az első olyan autógyártó, amely a gépjárművek teljes palettáját kínálja, a személykocsiktól a teherautókig. Az új vállalat által gyártott személykocsik Nissan-emblémát viselnek majd, a haszonjárművek viszont Dongfeng márkajelzést kapnak. A tervek szerint 2006-ra 550 ezer járművet (220 ezer személyautót és 330 ezer haszongépjárművet) gyártanak majd.

A Nissan fejlődését Kínában az a YLN nevű cég támogatja, amelyet a japán márka 40 százalékos részesedésével május végén alapítottak a tajvani Yulon Motor Companyval. Az új cég a márka teljes ázsiai termelési láncát koordinálja a tervezéstől az értékesítésig, jóllehet Tajvanon nem gyártanak autót.

Az Egyesült Államokban azonban igen, sőt a Nissan a helyi igények kiszolgálására a múlt hónapban új összeszerelő üzemet adott át a Mississippi állambeli Cantonban. Az 1,4 milliárd dollárért létrehozott üzem évi kapacitása 400 ezer jármű lesz. A gyárnak jelenleg 1950 dolgozója van, ám 2004 közepére, a termelés csúcsra járatásának időpontjára alkalmazottainak létszáma meghaladja majd az 5300 főt.

A Nissan alapításának 70. évében eddigi karrierje csúcsát érte el. Világszerte 125 ezer alkalmazottat foglalkoztat, jövedelmezősége a világ autóiparának csúcsán áll. A 2003-as pénzügyi évben hárommilliónál több járművet kíván eladni a világ 190 országában.