Annak ellenére, hogy az IKO Romania S. r. l. vezetői hétfőtől ígérték a két új, többek között az RTL Klub sikerműsorait is ismétlő kábelcsatorna, az m+ és az f+ indulását, csak néhány kisebb kábelszolgáltató vesz rész az új csatornák elosztásában.

A továbbítás azért nem kezdődött el, mert a nagyobb kábeltársaságok elfogadták a jogi aggályokat felvető szakmai szervezeteik, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség kifogásait. Információink szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) vizsgálata is még folyamatban van.

Szűcs László, a UPC Magyarország kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta: amíg nincsenek meg a jogi feltételek, addig a UPC nem továbbítja egyik adást sem. Mint mondta: továbbra sincs megállapodásuk az IKO Romania S. r. l.-lel, és várják az ORTT állásfoglalását is az ügyben.

Nem továbbítja az új televíziókat a MatávkábelTV sem. Rajki Annamária, a csatorna marketingigazgatója lapunkat arról tájékoztatta: nekik sincs szerződésük az f+ csatornára az IKO Romania S. r. l.-lel, ezért nem kezdték meg a csatorna elosztását. Az m+-szal kapcsolatban Rajki Annamária azt hangsúlyozta: a Minimaxszal való szerződésük zárja ki annak továbbítását.

A nagy kábeltársaságok döntése nem meglepő. Ismeretes: a kábeltelevíziós szolgáltatók szakmai szervezeteinek múlt csütörtöki álláspontja szerint az új műsorcsatornákat indító IKO Romania S. r. l. megkerülte a kábeltelevíziós szövetségeket.