A több száz millió forint értékű beruházást három cég, a Kész Ukrajna, az ASA Kft. és a Ferrobeton Rt. valósítja meg. A 3Beton Kft. Kalus városában az ottani felszámolótól vásárolta meg egy vasbetongyártó üzem épületeit (24 ezer négyzetméter), valamint 14 hektáron a hozzá tartozó földterületeket. Az igazgató hozzátette, hogy a tulajdonosok az üzem felújítása, átépítése mellett tették le voksukat. A Kész Ukrajna a rekonstrukciós munkákat végzi el a gyártócsarnokon s az irodaépületeken, az ASA és a Ferrobeton Rt. a gyártómű technológiai építéséről gondoskodik. Az ottani építési piacról szólva az igazgató elmondta, hogy az országban több olyan beruházás indul, melynek alapvető építőanyagai a különböző vasbeton elemek, tartószerkezetek. Potenciális megrendelők azok a multinacionális vállalatok lehetnek, melyek már Magyarországon megismerhették a három befektető cég munkáját.

A Kész Kft. üzleti stratégiájának központi eleme a régiós terjeszkedés. Ezt jelzi, hogy az idén a társaság nevet változtatott, s Közép-európai Építő és Szerelő Kft. lett. A társaságnak Ukrajnán kívül Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, valamint Szerbia és Montenegróban s van már cége. Horvátországban a zaboki kartondobozgyártó üzem átadása is a közeljövőben várható.

Árvai István úgy fogalmazott, hogy a kelet-európai országok piacai közül most a romániai fejlődik a legígéretesebben, ott több nagy beruházásuk - varroda, kereskedelmi egységek építése - is fut.

Ami a magyar piacot illeti, a cég számára kedvező, hogy az általuk gyártott acélszerkezetek iránt növekvő a kereslet, s több jelentős ipari (például TVK , Duna-Dráva Cement, Jabil, Foxconn, Univer), valamint kereskedelmi (Tesco, Campona) beruházásokon is dolgoznak.